Majoitus

Lappeenrannan Kylpylä

Kylpylä keskellä kaupunkia

Viehättävä ja yksilöllinen, pitkät perinteet omaava Kylpylämme sijaitsee rantabulevardilla Saimaan rannalla, aivan Lappeenrannan keskustan tuntumassa. Kun haluat hoitaa terveyttäsi, hemmotella itseäsi ja nauttia hyvästä olosta, tule vieraaksemme! Ota yhteyttä myyntipalveluumme tai

Varaa huone

Kylpylänautintoja jo vuodesta 1824

1800-luvun alussa löydettiin Pikkalan lähde. Sen vesi havaittiin terveyttä edistäväksi ja pian alettiin tarjota kylpyläpalveluita yleisön käyttöön. Hoitoina oli keinotekoisia rikki- ja kivennäisvesikylpyjä. Pikkalan vettä tultiin nauttimaan ulkomailtakin.

Vuosikymmenien myötä tyytyväisiä kylpijöitä tuli yhä lisääntyvässä määrin Saimaan rannalle saamaan erinomaisia hoitoja. Rautatien valmistuttua kulkuyhteydet paranivat huomattavasti. Keisarin vierailut ja lehdistön kirjoittelut kertoivat yleisölle kylpylän palveluista. Ensimmäisen sadan vuoden ajan asiakkaana olivat Venäläiset aristokraatit. Sotavuosien jälkeen alkoivat kävijämäärät kohota vuosi vuodelta.

Nelikymmenluvun lopulle tultaessa oli Lappeenrannan kylpylän luonne muuttunut. Siinä missä ihmiset olivat ennen hakeneet viihdykettä kesäänsä, hakivat nyt yhä enemmän sairaat, varsinkin reumaatikot, helpotusta oloonsa. Ympärivuotinen kylpylaitoksesta tuli vuonna 1974. Muutaman vuoden kuluttua kylpylälle valmistui oma hotellirakennus, jolloin päättyi yli sata vuotta kestänyt kylpylävieraiden majoittaminen lappeenrantalaisten koteihin. 

Monipuoliset hoidot, ammattitaitoinen henkilöstö ja oma hotellirakennus kylpylävieraille tekivät Lappeenrannan kylpylästä kaiken kansan hoitolan. Kylpylä muuttui säätiöksi ja sai nimekseen Lappeenrannan kuntoutus- ja kylpyläsäätiö.

Kylpylän toiminta oli 80-luvun jälkeen keskittynyt sotaveteraanien kuntoutukseen. 90-luvulla alettiin kehittää enemmän palveluja myös työikäisille. 2000-luvulle saavuttaessa on Kylpylän osaamisalue sekä asiakaskunta jakautunut selkeästi kolmeen osa-alueeseen. Vahvan kuntoutusosaamisen lisäksi palveluja tarjotaan työikäisille sekä loma- ja vapaa-ajan asiakkaille. Kylpylän molemmat rakennukset on peruskorjattu 2000-luvulla ja puitteet ovat modernit sekä ajanmukaiset.

Ravintolapalvelut

Kylpylähotellin pohjakerrokseen on avattu oma ravintola, josta tarjoillaan aamiaista sekä lounasta. Maistuva lounas tarjoillaan maanantaista perjantaihin. Lounaslistan ja lisätietoa ravintolapalveluistamme löydät Ravintola -linkin alta. 

Muutaman sadan metrin säteellä hotellista löytyy myös muita ruokaravintoloita, pubeja sekä tanssiravintoloita. Kesäisin rannassa palvelee paaluterassi sekä laivaravintoloita kuten Prinsessa Armaada. Kesäravintolat sijaitsevat vanhan kylpylärakennuksen edustalla kaupunginlahdella. Sieltä löytyy myös maan mainiot torikioskit, josta saa paikkakunnan erikoisuuksia kuten vetyä ja atomia.

 

Tilaa uutiskirjeemme

Lappeenrannan kylpylä

Kuvagalleria

Lappeenrannan kylpylä - kuvagallerian kuvake